Ce trebuie sa sti? #StartupDays

26 august 2010

Articol publicat in: Afaceri, Educatie, Internet


Acest articol este dedicat celor care isi doresc sa participe cu o propunere de proiect la #Startup Days, dar nu numai – poate fi de folos tuturor celor care vor sa scrie un proiect la nivelul general.

Stiu ca ai o idee si mai stiu ca tu crezi cu adevarat in ideea ta, insa nu e suficient. Iti trebuie un plan si o prezentare astfel inca sa reusesti sa convingi juriul ca ideea ta merita o finantare si mai mult, sa convingi acei oameni din sala, ca timpul lor merita sa fie pus la dispozitia ta.

Plan

Tu esti creierul! Tu ai ideea, tu ai viziunea si tu sti unde vrei sa ajungi. Ideea ta trebuie pusa pe hartie si ca sa faci acest lucru trebuie sa iti faci o analiza foarte corecta, reala si bine bugetata! Eu recomand analiza SWOT . Cred ca este unul dintre elementele principale in definirea planului tau si de unde poti obtine informatii foarte usor pentru prezentarea ta. SWOT pe romaneste este o analiza bazata pe puncte tari, puncte slabe, amenintari si oportunitati! Fiecare capitol in parte iti arata unde te situezi in momentul de fata. Dar hai sa le luam pe rand:

- Puncte tari: aici trebuie sa iti definesti clar toate punctele ce iti aduc un plus de valoare proiectului tau. Chiar daca mai exista proiecte similare pe piata, nu uita sa le mentionezi pe toate pe care le sti, dar si cele care sunt in avantajul tau fata de concurenta!

- Puncte slabe: trebuie sa le cunosti pentru a sti cum sa iti directionezi echipa(despre care voi vorbi mai tarziu) in a reusi sa le transformi in puncte tari pe cat posibil sau cel putin sa ai un control asupra lor! E posibil ca cei din juriu sa te intrebe asupra acestor puncte si trebuie sa sti ce sa raspunzi!

- Amenintari: aici treaba se complica pentru ca toate cele enuntate in acest capitol este foarte posibil sa iti devina puncte slabe, de acea eu recomand ca sa fie luate in calcul toate posibilele amenintari pe termen lung!

- Oportunitati: pe langa cele existente, trebuie luate in calcul si cele de pe termen lung si foarte lung pentru toate aceste iti dau un plus de valoare proiectului, il fac mult mai atractiv si arata un potenial enorm de dezvoltare!

Un alt lucru ce trebuie sa il iei in calcul este lista de obiective, generale si specifice! Din analiza trebuie sa iti rezulte aceasta lista de obiective. Cel general iti este definit in buna parte din viziunea ta, insa cele specifice trebuie definite la fiecare capitol al analizei in parte! La ce bun? Aceasta lista iti va permite sa iti definesti echipa mai departe. Sti ce vrei, sti cum, faci lista cu ce oameni ai nevoie si mai ales cati oameni dar parc lipseste ceva, nu?

Pai iti lipseste o programare de timp. O sa lucrezi(probabil) cu oameni noi, cu o echipa pe care nu ai mai vazut-o lucrand impreuna si tu trebuie sa fi liantul principal, asa ca iti recomand sa iti faci o programare de timp si sa ai grija ca toti oamenii sa se tina de ea ca altfel nu te incadrezi in cele 56 de ore! 56 de ore? DA! Acesta este timpul tau limita!

Si am ajuns la un punct sensibil ce iti lipseste: bugetul! Acesta trebuie sa fie realist, eu l-as face sub forma de deviz si as cuprinde fiecare lucru in linie de deviz, chiar daca este “renunerat” sau nu!

Despre prezentare intr-un articol viitor! Pana atunci, BAFTA MULTA!

PS: inscrierile de proiecte se fac aici!

Share on FacebookShare on Facebook

Share and Enjoy:
  • Twitthis

Entry Filed under: Personal. Posted in  Personal Etichete: , , , , , , , , , .Leave a comment

hidden

(insereaza codul din stanga)

Some HTML allowed:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


TARA FASHION

TaraFashion.ro te imbraca on-line istet si ieftinTaraFashion.ro te imbraca on-line istet si ieftin

Trender

trender

Social Media Summit

Particip la Social Media Summit

BestJobs

Bestjobs.ro

Toate Blogurile

toateBlogurile.ro

ZeList

GoingUp!

web analytics

Feeds

șase...presa!

Vrei sa fii la curent cu acest blog? Adauga adresa ta de e-mail. La fiecare actualizare vei primi o instiintare.


etichete

EnterClick.ro


Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X